От х:

Днес в x:

Кога ще зaработи тунелът на Илон Мъск в Лас Вегас

Притежаваната от Илон Мъск Boring Company е готова с работата по втория подземен тунел в Лас Вегас. С това се слага края на първата фаза от мащабния проект на предприемача на стойност над 52 милиона долара, с който иска да създаде революция в придвижването.

Първият от тунелите с дължина 1.6 километра се намира в Лос Анджелис и бе приключен през февруари тази година. А сега усилията на екипите ще са насочени върху изграждането на крайните станции, където да се случва качването и слизането на хората и техните автомобили.

Системата, която носи името Convention Center Loop, все още е с планирана дата за стартиране през януари 2021 г., точно за мащабното технологично изложение CES, ако то въобще се състои...

Тунелът в Лас Вегас ще бъде първият и единствен засега за използване от граждани, защото този, прокопан в близост до централата на Boring Company, бе пробен проект, който ще се използва само от служителите, пише The Verge.

Превозът на пътници ще става или с техните лични автомобили Tesla, или с подобие на "трамвай", създаден върху платформата на Model 3. Той ще побира до 16 пътници едновременно. Превозните средства ще се движат благодарение на сензорите в тръбата.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини