От х:

Днес в x:

Лекарката от Девин: Не съм абдикирала,отивам да работя в друга болница

„Тиражираната информация в публичното пространство, че напускам МБАЛ- Девин заради коронавируса е абсолютна клевата и няма нищо общо с истината“, заяви пред СмолянБГвести д-р Радостина Шилева. Само до преди броени дни тя бе началник на Вътрешно отделение в лечебното заведение. Тогава директора на болницата д-р Радка Грозданова обясни, че пациент с пневмония е разтревожил персонала. Лекарката е напуснала, а медицински сестри са поискали неплатен отпуск. По-късно сестрите оттеглят искането си, но д-р Шилева напуска работа.

„В деня, в който пристига въпросният пациент аз дори не бях на работа в отделението. Бях в кабинет. Да, имаше колеги които се притесниха първоначално. Нормално е хора сме. Но те бързо се справиха със стреса и човека беше настанен във вътрешно отделение. Причината да напусна са проблими с организацията на работа в болницата, които от дълго време се замитат. Още през декември месец м.г аз си бях подала предизвестие за напускане. Тогава обаче направих компромис, защото се сключваха договорите с НЗОК. Ако си бях тръгнала тогава болницата щеше да остане с по-малко клинични пътеки. Но проблемите в лечебното заведение не се решиха. С мотивите ми за напускане са запознати както директора д-р Грозданова, така и зам.кмета Дияна Чаушева, която бе главна сестра в болницата. Не съм абдикирала, обидно е . Не съм се скрила вкъщи напротив ще продължа да работя като лекар , но в друго лечебно заведение. Предполагам, че там ще срещна и ще лекувам хора с коронавирус.

В болницата в Девин работят още 20 лекари-специалисти и моето напускане не е пагубно за пациентите. За клеветата по мой адрес и уронването на престижа ми ще си търся правата в съда и ще сезирам и БЛС“, категорична бе още д-р Шилева

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини