От х:

Днес в x:

Стряскаща изповед на майката от Кърджали, която хвърли бебето си в реката

28-годишната Джеврие Христова, която преди две години шокира цяла България като хвърли във Водното колело на Кърджали току що роденото бебе, призна защо го е направила. 

Детеубийцата се отърва с условна присъда, въпреки че престъплението можеше да я прати за 3 години в затвора.

„Аз родих на пътя между колите. Страх ме беше, но така дойде. Страх ме беше да отида в болница, тъй като детето е от друг мъж. Надявах се никой да не разбере за бебето”, разкри Джеврие пред Нова телевизия.

По това време нейният мъж е в затвора и тя нямало как да скрие връзката, която довела до нечаканото бебе.  Затова след като родила буквално на улицата, тя го скрила под връхната дреха и го хвърлила от моста в река Арда.

Драматичната история се разигра на 18 декември 2018 г. Джеврие потърсила лекарска помощ, след като родила в района на Водното огледало. Неизвестната съдба на бебето вдигна полицията на крак и започна претърсване на коритото на реката, което бе източено. На 19 декември униформените служители на реда и пожарникари откриха трупа на новородено момченце в централната част на Водното огледало.

Младата жена бе задържана, а ДНК експертизите доказаха, че именно тя е майка на умъртвеното дете. Според разследващите, жената е изхвърлила веднага след раждането бебето си във водите на реката, в района на пасарелката. Тялото било поставено в найлонова торба. Преди това жената закупила ръкавици.

До последно тя криела бременността си, като казвала на роднините си, че имала тумор в стомаха.

Джеврие е родила 7 деца, но не отглежда нито едно от тях. 3 от тях са отглеждани от държавата, 2 гледа нейната свекърва, едно почива от пневмония и едно, което е изхвърлила във водното огледало.

https://www.marica.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини