От х:

Днес в x:

2 °C

ОС на БЧК отчете:При нас членуват 3610 доброволци

На 20 февруари 2020 година в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас  Дафовски“ най-голямата неправителствена организация - областната организация на БЧК - Кърджали проведе своето годишно отчетно събрание. Гости на събранието бяха инж. Стойчо Стойчев- зам. председател на НС на БЧК, Митко Филипов – директор на БЧК- Ямбол, зам. областния управител –Севда Камбурова, ръководителите на РУО,РЦ-112,РЗИ,РДСП, ЦСМП , ОДК и представител на РД „ПБЗН“.

Председателят на областната организация и член на НС на БЧК -проф. д-р Тодор Черкезов представи сложната външна среда, която оказва влияние върху работата на членовете и доброволците в областта. Отчетният доклад на ОС на БЧК бе представен в интересен видеоформат и даде точна и емоционална представа за свършеното през 2019 година. Организацията изпраща своя 105 –годишен юбилей с ръст в количествено и качествено отношение. В нея членуват 3610 доброволци на БЧК и 226 членове-доброволци на БМЧК, с процент на обхват спрямо населението от 2,36%, над средния за страната. Ръст бележат и всички общински структури, като най-висок е процента в Момчилград и Ардино. Бе отчетено, че успешното управление на социалната услуга „ Дом за стари хора“ , „ Хоспис Червен кръст“, дейността на Екип 254 и младите червенокръстци от 10 клубове на БМЧК в областта са уникални в системата на националното дружество. Техните над 220 инициативи в сферата на социално-помощната и здравно –просветна дейност водят до нарастване на интереса към  доброволчеството. Доброволците на БЧК са дарили  3 658 часове безвъзмезден труд, а младите им последователи 4 933 часове, за да подкрепят общо 9 113 души , в това число 407 деца в риск . Финансовата стойност на тази подкрепа се равнява на близо 940 хил. лева. Информационните кампании , свързани със здравословен режим на хранене и живот,първа долекарска помощ, първа психологична помощ,  превенции на ХИВ/СПИН и болести , предавани по полов път са достигнали до 7156 души, а други  5 761 възрастни хора .са получили консултации по Съпътстващи хранителната програма мерки. Показани бяха десетки иновативни дейности, проведени във всички общински организации на БЧК.

Отчетено бе, че организацията  се ползва с доверието и подкрепата на Община Кърджали и всички общини в областта , на кметовете на малките населени места, на всички партньори на областно ниво и продължава да привлича дарители и съмишленици за инициативите си в помощ на нуждаещите се от подкрепа наши съграждани. Отличаването на организацията с Почетен знак „ Герб на Община Кърджали“- златен  и на нейния директор от НС на БЧК е обществената оценка за  дейността на организацията през 2019 година.

Председателят на Областната контролна комисия - Маргарита Пачилова подчерта стриктното спазване на финансовата дисциплина и  запазената стабилност на организацията чрез въвеждането на допълнителни контролни механизми за ограничаване на рисковете.

В изказванията си гостите и партньорите подчертаха значимостта на извършената социално-помощната дейност от червенокръстката организация, нейните членове и доброволци , отбелязаха отличната организация на събранието и иновативния начин на представяне на отчетните материали. Зам. председателят на НС на БЧК определи работата на организацията като впечатляваща и нареждаща я сред водещите в страната.

Планиращите документи също бяха представени във видеоформати от  експерта Пепа Чолакова и главния счетоводител Ани Василева.

Членовете на Общото събрание приеха отчетните материали , Плана за работа и проекта за бюджет за 2020 година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020
Последни новини