От х:

Днес в x:

Красимир Костов спечели за втори път приза "Винар на годината"в Кърджали

Красимир Костов е победител в конкурса за „Най-добър винар за 2020”, организиран по случай Деня на лозаря и празника на Св.Трифон Зарезан от общината в Кърджали. Преходната статуетка, представляваща грозд, му беше връчена на общоградския празник, който се състоя тази вечер пред Дома на културата.

Красимир Костов отглежда лозята си в Първомай и село Мандра, Хасковско. Той печели приза за Най-добър винар на годината за втори път. По веднъж е печелен от съпругата му Ангелина Костова и дъщеря му Антония Костова. Безспорно семейство Костови са е най-лозарското  и най-винарското в Кърджали.

Прецизното и опитно тричленно жури в състав Анелия Иванова, Паскал Костадинов и Веселин Василев  отреди второ и трето място в конкурса  съответно на Любомир Щерев и Чавдар Комитов. Заелите призови места бяха наградени с грамоти и лозарски ножици. Наградите бяха връчени от председателя на журито Анелия Иванова и главният експерт по култура в общината Димитър Ганев.

За конкурса бяха представени 16 мостри червено домашно вино. Миналогодишният рекорд, когато участваха 22 мостри не беше подобрен.

В народното веселие, организирано  пред Дома на културата се включиха много кърджалийци. Почерпиха се с по-чаша вино, осигурено от кмета на общината инж. Хасан Азис. За тези, които им се отвори глътка, не беше проблем да сръбнат по две-три.

В хубавия февруарски празничен ден, намирисващ вече на пролет, настроението бе преповдигнато. Под ритмите на оркестъра на Дома на културата присъстващите завъртяха хора.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимки:Денис ДЕЛЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини