От х:

Днес в x:

28 °C

Родопски ски шампион дарява риба и продукти за сираците в дома на отец Иван в Нови хан

  До 20 декември в Чепеларе ще има акция за набиране на продукти за дома

  Празничен рибен курбан и разнообразни хранителни продукти вчера са били доставени в дома за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица", в село Нови Хан.

  Чепеларецът Борислав Киряков, национален шампион по ски от близкото минало, организира кампанията за набиране на продукти и трайни храни за 60-те деца в ихтиманското село. Идеята се родила от неговата дъщеря Николина Кирякова, която решила, че децата трябва да имат риба за Никулден и семейството закупува 35 шарана за празничната трапеза на децата. В последствие инициативата се разраства, с хранителни продукти се включват и други хора от Чепеларе и носят консерви, салати, хляб, безалкохолни напитки и различни лакомства, буркани, варива, плодове за малките жители в дома, а на 5 декември всичко е доставено на място с бус от Чепеларе.

  Днес децата ще имат традиционното за Никулден рибно меню-печен пресен шаран и чорба.

  „Риба няма кой да им даде, а на Никулден се яде риба и затова сме се спрели на шарани. Снощи закарахме всичко с бус, а повечето деца не са виждали плодове и шоколади, гледаха ги като нещо невиждано и много се радваха. Ние не сме богаташи, аз работя по 12 -14 часа на ден и се боря с живота, както повечето българи, но не се оплаквам-имам дом, топлина и семейство, а тези деца нямат нищо. ”, сподели за СмолянБГвести Борислав Киряков.

  Семейството на родопския шампион обаче не спира до тук и решава да организира кампания за Коледа за набиране на хранителни продукти за зимата за двата дома създадени от отец Иван-този в Нови хан и другият в село Якимово-Монтанско, където живеят около 200 души-възрастни и деца, намерили подслон благодарение на отеца.

  „Когато пристигнах в Нови хан вчера, дойде пратка от дарители с ориз, брашно, леща и макарони. Но това е всичко, което имат там, затова обявяваме акция до 20 декември за набиране на други хранителни продукти-сирене, маслини, олио, лютеница, картофи, фасул и консерви.“, обясни Киряков. "До 20 декември ще очакваме всички хора, които искат да помогнат, всичко ще се събира в къщи, имаме място, организирал съм транспорта, нека кой с каквото може да се включи, ако всеки даде по нещо ще успеем да помогнем. Представете си само-дори по 10 кг картофи да даде всеки, колко тона можем да съберем, ще стигнат за зимата.“, призовава Киряков.

  "Камионът потегля на 20 декември за Нови хан, до момента даренията от консерви, компоти и други продукти наближават един тон, а чепеларци са милосърдни хора и дават.", убеден е ексшампионът и се надява да откликнат не само негови съграждани, защото в дома в Якимово нямат дори дърва за зимата, а той иска да помогне и там.

  Семейството оставя и телефон за връзка: Борислав Киряков: 0897 872 959, Николина Кирякова: 0889 406 194

  Сметката за дарения в пари тук: http://svetinikolai.org/

  Щиляна Чакърова

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Bo
   Boqna
   0 0
   19:37, 7 дек 2019
   Браво, семейство Киряков! Вие сте жив пример, че доброто съществува. Щастлива съм, че Ви познавам!
  • 2
   Зо
   Зоя Сотирова
   0 0
   23:35, 9 яну 2020
   Браво Борислава! Достоен за уважение!

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини