От х:

Днес в x:

Обществен форум в Смолян обсъжда взаимодействието между граждани и власт в Южен централен район

Обществен форум за съвместни действия между администрации (областни и общински) и граждани за реализацията на политиките за регионално развитие в Южен централен район се провежда в сградата на Областна администрация Смолян под егидата на г-н Недялко Славов - областен управител на Смолян и председател на РСР на ЮЦР.  

 Представени са резултатите от социологическо проучване, добри практики, анализи и модели по проект „Бъдещето е във Ваши ръце“, където са набелязани основните предизвикателства пред включването на гражданите в процесите на стратегическо планиране.

По метода World Cafe  се обсъждат разработените модели, предложените от експертите препоръки и подготвеният механизъм за обратна връзка с гражданите. Събитието ще даде възможност за обмен на опит и умения за работа и ефективна творческа комуникация с обществеността с цел  привличане на по-широко гражданско участие.

Специално внимание заслужават „Препоръките за подобряване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на регионалната политика“. Те са изготвени от експертите по проекта на база на резултатите от проведеното социологическо проучване и в момента са в процес на широко публично обсъждане с администрациите и гражданите, преди да бъдат внесени официално в управляващите органи за вземане на управленски решения.

Жителите на област Кърджали като цяло са разочаровани от политиката и местното самоуправление. Има отдръпване от мониторинга в политиката като цяло. Това е заключението на управителя на Института за управление на програми и проекти-София  и ръководител на проекта Петя Донова, изразено пред сайта Кърджали бг вести. Тя споделя, че е направена тъжната констатация,че добрата новина не е новина за мнозинството жители на областта. Това подхранва негативното говорене в социалните мрежи, а от там в обществото .

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини