От х:

Днес в x:

11 °C

Старец катастрофира с "Опел" на път за Кърджали, пострада спътницата му

Жена пострадала леко, след като автомобилът „Опел“, в който пътувала, се блъснал в скат по пътя от Черноочене към Кърджали. Произшествието станало вчера около 15 часа на завой вследствие на движение с несъобразена скорост, в резултат на което от 74-годишният водач загубил контрол над управлението. Жената била транспортирана от екип на Центъра за спешна помощ и след преглед освободена. Екип на кърджалийската пожарна служба обезопасил катастрофиралата кола. След нарушена дистанция на бул.“Беломорски“ в областния град в 18,45 часа снощи 49-годишен с „Пежо“ ударил спрял пред него за отдаване на предимство на пешеходци „Фолксваген“. И при двете произшествия не е констатирана употреба на алкохол. Обработени са по административен ред с актове по ЗДВП.

Нерегистриран мотопед е бил засечен от полицаи от РУ-Кърджали. С моторното превозно средство се придвижвал 62-годишен в село Широко поле и при проверката станало ясно, че то не е регистрирано по надлежния ред. Работата по заведения заявителски материал продължава сектор „Охранителна полиция“.

 Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Ардино, Момчилград и Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. В село Бял извор снощи в 21,40 часа бил спрян „Опел“ с 34-годишен водач. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,82 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в управлението. В РУ-Момчилград за същото престъпление е задържан 49-годишен, който се движил с „Ауди“ и бил проверен вчера около 13,30 часа в землището на село Загорско. Техническото средство отчело 1,27 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Малко след 5,30 часа вчера на бул.“Христо Ботев“ в Кърджали бил проверен 57-годишен водач на „Опел“. 1,29 промила показал резултатът от теста за алкохол. Взета е кръвна проба за анализ. Разследващи полицаи продължават работата по образуваните бързи производства.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини