От х:

Днес в x:

Отличен резултат за Единната спасителна система-20 минути за гасене на автомобили и първа помощ на пострадалите/снимки/

    Отличен резултат резултат постигна Единната спасителна система в Кърджали по време на демонстрация на общи действия на пожарникари,спешни медици от ЦСМП-Кърджали и центърът за спешни повиквания 112. Само за 20,11 минути след „катастрофа” между два автомобила, в които бяха заклещени петима доброволци от БЧК, огнеборци и медици успяха да загасят избухнал пожар, да разкъсат ламарините заклещили „пострадалите” , да ги изведат от опасната зона, да ги обработят за транспортиране и да ги откарат към Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.

     На демонстрацията присъстваха областният управител Никола Чанев, директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков, директорът на Пожарната комисар Сергей Заимов, директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков, директорът на Центъра за спешни повиквания 112 Елена Паскалева, директорът на ОС на БЧК Жана Чакърова-Шукерска и много граждани.

     Това е един обикновен ден за служителите от Единната спасителна система. За съжаление пътно-транспортните произшествия зачестиха. Необходим е пълен синхрон между екипите на системата,каза за медиите комисар Сергей Заимов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини