От х:

Днес в x:

55 младежи от страната "бориха" насилието чрез сетивен театър "Лабиринт"

Изображение 1 от 2

    55 младежи от цялата страна се събраха в Чепеларе по проект „Младежи против насилието“ - „Подай ръка - бъди приятел!”. В рамките на седмица от 11 до 19 август, младите хора влизаха в роли, за да преживеят ситуациите, свързани с насилие, но безсловесно.

    Занятията бяха насочени към формиране на социално отговорно поведение и нулева толерантност към насилието чрез арт модел. В основата му са преживяванията на участниците - т.нар. сетивен театър „Лабиринт“, в който актьорът е само посредник, а зрителят-участник става герой на собствената си приказка. Посетителите минаваха през лабиринта на определени интервали и се срещаха с актьори в роля, като се акцентира на безсловесното общуване и въздействието върху отделните сетива – звук, докосване, мирис и вкус, много често за сметка на зрението.

    Проектът се реализира по програмата за Превенция от насилие на Министерството на Младежта и Спорта, от „Арт Хаос НЕДА“ – София, със съдействието на българската секция на „Международната полицейска асоциация“ „ИПА - секция България“.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини