От х:

Днес в x:

Областният управител Ирена Соколова сезира компетентните институции по четири сигнала за замърсен въздух

Областният управител Ирена Соколова сезира компетентните институции по четири сигнала за замърсен въздух. Това съобщиха от пресцентъра на Областна управа – Перник. Сдружението „Дишай, Перник“ сезира областния управител с четири броя постъпили сигнали за замърсен въздух. Те са във връзка с неорганизирано емитиране на прах или дим в атмосферата над град Перник от сградата на ТЕЦ „Република” към „Топлофикация Перник” АД, за остра и задушлива миризма усетена от граждани и за складиране на голямо количество отпадъци.

По повод постъпилия сигнал от 15.08.2019 г., губернаторът на Перник разпореди спешна проверка още тази сутрин на място с участието на заместник областния управител Иво Иванов и представител на РИОСВ Перник, които се срещнаха с управителя на дружеството инж. Любомир Спасов.

По повод постъпило писмо с Изх. № 16/15.08.2019 г. сдружението „Дишай, Перник” алармира: “...потенциално нарушение на настоящото комплексно разрешително на ТЕЦ „Република” – „Топлофикация Перник” АД в частност вида на изгаряното в пещите гориво”.
Резултатите от проверката ще бъдат ясни и оповестени в най-кратки срокове. Сезирани са всички компетентни институции за предприемане на необходими действия, като Областният управител е изискал становища от РИОСВ и РЗИ по заявените проблеми.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини