От х:

Днес в x:

Над 2 000 се събраха на ифтар в центъра на Момчилград


Над 2 000 души се събраха на традиционна благотворителна вечеря на централния площада в Момчилград. Ифтарът беше даден от голяма община Текирдаг със съдействието на община Момчилград. Преди вечерята кметът-домакин Сунай Хасан разговаря с кмета на Текиртаг Кадир Албайрак. 
"Благодаря на община Текирдаг и лично на вас за ифтара, който давате в Момчилград. Надявам се, че контактите между двете общини и съвместните инициативи, ще продължат и занапред", заяви Сунай Хасан. 
След срещата двамата кметове се отправиха към площада, където се бяха събрали много момчилградчани и жители на селата от общината. Сред уважилите ифтара бяха евродепутатът Неджми Али, депутатът от Момчилград Ерол Мехмед, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин, кметовете на община Кърджали инж. Хасан Азис и на община Кирково Шинаси Сюлейман, заместник-кметът на община Ардино Изет Шабан, кметове на общини от района на Текирдаг, бившите кметове на общината Ердинч Хайрула и Акиф Акиф. Проповед, посветена на предстоящия Рамазан байрям изнесе бившият главен мюфтия Фикри Сали. Дошлите на ифтара бяха поздравени от Сунай Хасан и Кадир Албайрак.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини