От х:

Днес в x:

С празнично шествие община Момчилград отбеляза 24 май


Момчилград отбеляза 24 май - Деня на българската култура и просвета и славянската писменост с празнично шествие. Ученици и учители от всички училища в града преминаха по главната улица и през градския парк. Шествието беше аплодирано от много момчилградчани, дошли да отбележат светлия празник. Заедно с учителите и учениците в шествието се включиха кметът на общината Сунай Хасан, депутатът от Момчилград Ерол Мехмед, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин, служители на общинска администрация и общински съветници.
На лятната сцена  в градския парк "Нури Адалъ" беше изнесена богата програма от възпитаниците на ОДК, които допълнително покачиха настроението на празнуващите момчилградчани.
Кметът на община Момчилград Сунай Хасан поздрави учители, ученици и културни дейци.
"Всяка година на 24 май се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, пред словото, писмеността, просвета и културата. Припомняме си максимата, че словото е по-силно от всяко оръжие и чертаем пътя на страната и народа ни чрез просвета, изкуство и наука. Освен всичко друго, 24 май е празник, който отбелязва нашата европейска значимост", заяви в приветственото си слово Сунай Хасан. Той награди абитуриенти-отличници от всички момчилградски училища.
По-късно настоящи и бивши учители, както и представители на културните институции участваха в тържество, организирано за тях от община Момчилград. Всеки един от присъстващите получи цвете за празника и беше поздравен лично от кмета на общината. По време на тържеството стана ясно, че работещите в сферата на образованието, които не са на делегиран бюджет, а на финансиране от община Момчилград, ще получат допълнителни средства за 24 май.
"България е член на Европейския съюз от 1 януари 2007 година. За този период в община Момчилград са инвестирани над 90 милиона лева по европейски програми. Ето затова е важно да бъдем активни на предстоящите избори за членове на Европейски парламент. Нека на 26 май всеки един от нас даде своя глас за общото ни бъдеще", заяви Сунай Хасан.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини