От х:

Днес в x:

Мерил Стрийп: Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната

Една от големите икони на съвременното кино - Мерил Стрийп стана на 69. Трикратната носителка на „Оскар“ отпразнува рождения си ден на 22 юни.

През 2012-а Мерил Стрийп беше обявена за най-талантливата актриса на 20 век. За такава я прогласи нейният дългогодишен партньор в работата режисьорът Сидни Полак.

Повечето запознати с филмовото изкуство ще се съгласят с тази оценка. За запалените зрители Мерил екранизира същността на драматичното изкуство и без никакви преувеличения те я определят като съвременното превъплъщение на Елеонора Дузе или Сара Бернхард.

Също като колегата си Дъстин Хофман, филмографията на Мерил Стрийп процъфтява през 70-те и началото на 80-те години, но до известна степен в началото на 90-те избледнява от оскъдността на скриптовете.

Въпреки това  интелектът и финесът издържат. Също като Хофман и Де Ниро, тя показва една трансцендентна възможност да се потопи в героите си, да преобрази физически дори себе си, за да предаде по-добре ролите.

Блондинка с бледа кожа, почти прозрачна, с интелигентни сини очи и елегантни черти на  лицето, Стрийп поддържа крехка, мимолетна красота, която й позволява да пътува между спектъра на обикновения живот и блясъка на славата. 

"Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната. Всичко останало - властта, влиянието, силата - всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто.", казва простичко за нещата от живота Мерил Стрийп.

На връчването на наградите "Златен глобус" през 2017-та Мерил Стрийп изнесе унищожителна реч, с която разкритикува новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп заради негово изказване, с което той се подигра с репортер инвалид. Актрисата трудно сдържаше сълзите си, докато получаваше отличието под бурни аплодисменти. Тръмп, видимо засегнат, отвърна на удара, като я нарече "една от най-надценяваните актриси в Холивуд" и "лакей на Хилъри". Това обаче не засегна авторитета на великолепната актриса, обявена за една от иконите на съвременното кино.

"Искам да живея живота си, докато съм жива. Всичко, което правим и казваме, оставя следа след нас.Просто се отпуснете и се възползвайте от всичко.", казва актрисата. И добавя: ""Добре е да прегърнеш остаряването. Животът е безценен и когато си загубил много хора, си даваш сметка, че всеки ден е дар. Затова ценете днешния ден и живейте всеки миг. И не съжалявайте, че остарявате - това е привилегия, която на мнозина е отказана!"

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини