От х:

Днес в x:

Камерите в забавачките могат да замаскират проблемите, смята министър Вълчев

Камерите в детските градини могат да замаскират проблема, смята министърът на образованието Красимир Вълчев. Той коментира темата в предаването „Тази сутрин“ по btv по повод скандала с агресията към деца в детска градина „Брезичка” в Бургас.

„С поставянето на камери в детските градини само ще маскираме истинския проблем, ще демотивираме учителите, ще изпаднем в спиралата с технически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие.”, коментира министърът.

Поведението на възпитателите, които бяха заснети със скрита камера е непрофесионално и осъдително, смята още Красимир Вълчев. Мнението му е, че няма начин, както директорът на забавачката, така и останалите преподаватели да не са знаели какво се случва между стените на детското заведение.

„ Нищо не остава скрито с камери или без камери – училищата и детските градини трябва да намерят механизмите за вътрешна регулация” , категоричен е министърът.

По темата за разпоредбата деца от ромските махали да бъдат насочвани към паралелки извън района в който живеят, Вълчев смята, че приемането на това като привилегия е неправилен прочит. Той уточни, че разпоредбата е на ниво обществено обсъждане и предстои да бъде прецизиран.

По думите му това е политика, която се прилага и сега от общините и тя е важна мярка срещу сегрегацията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини