От х:

Днес в x:

12 °C

Григор Димитров: Родният град и семейството ми дават сила и перспектива за бъдещето

- Приключи US Open, успя ли да си починеш вече от мачовете и как се готвиш за следващото си състезание?

- Почивам си в момента, прибрах се само за малко, за да видя в Хасково майка си и баща си, да видя Клуба отново /б.а.ТК „Хасково 2015“/. Като гледам всичко тук на кортовете се развива много добре. Искам да бъда част от този Клуб и с каквото мога да помагам. За съжаление обаче не разполагам с толкова време, колкото ми се иска.

А иначе US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри 7-8 седмици в Щатите и сега започвам да се подготвям за Азия. Смятам, че на Мастърса в Шанхай, който предстои, имам добри шансове. До края на година имам 5-6 турнира. Целите ми си остават същите. И след това започвам отново. Трябваше ми обаче наистина малко почивка.

-Каква е емоцията в момента, когато си до най-близките си хора в родния град, все пак рядко се прибираш в Хасково?

-Много е важно това за мен. Важно е да стоя близко до корените си, да съм колкото се може по-често близко до семейството си. Моят живот е толкова бърз-всяка една седмица съм на различно място и затова е много хубаво, когато се прибера в къщи, хубаво е да се срещнеш с роднините си, да си там, откъдето си тръгнал. Това ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето. Винаги след това се чувствам доста по отпочинал, защото знам, че трябва да започна отново с тренировките после, с фитнеса и въртележката започва отново да се върти. Затова дните, като сега, в които съм свободен, ги използвам максимално да правя това, което ми се иска.

-В момента се и провежда турнир на кортове „ Юнак“, доста твои фенове те видяха от близко, успя ли да им дадеш съвети?

-Съвети! Няма смисъл от съвети, всичко е прекрасно на корта тук, особено когато виждам толкова много деца, на които им е не само интересно да играят тенис, но искат и да започнат да се състезават. Спомням си аз когато бях малък и започнах да се състезавам, тези спомени  са едни от най-важните ми. Впечатлен съм от кортовете и искам повече деца да идват тук.

-Твоята поява тук е достатъчно зареждаща за децата, но винаги с трепет те очаква в Хасково майка ти Мария, която, знаем те е водила край кортовете още в детската количка. Тя сега е с теб.

-Да, много сме си близки.

Мария Димитрова:  И моята емоция е винаги голяма. Винаги чувството е особено и приятно, когато Григор е тук. Радвам се, че не се е променил от малко момче, когато сега е мъж-остава си чудесен, радвам се за него, невероятен е!

Използвани са и въпроси на Младен Желязков от еTV

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ма
  мама
  91 -2
  12:41, 5 сеп 2017
  Колко мило колко сладко е при мама и при татко.Мило момче макар и за малко да си в родната стряха това ти дава сила и любов която не се измерва с нищо .Бъди жив ,здрав и винаги щастлив!
 • 2
  Ми
  Михайлова
  48 -2
  14:45, 5 сеп 2017
  Да е жив и здрав !!! Много успехи!!!
 • 3
  Чо
  Чобанина
  46 -3
  15:04, 5 сеп 2017
  Само напред Гриша, да си здрав и много бъдещи успехи !!!
 • 4
  Фе
  ФЕН
  44 -4
  15:58, 5 сеп 2017
  Единствената гордост за нашия град! Успехи и занапред!
 • 5
  Ди
  ДИМЧО
  2 0
  13:32, 7 сеп 2017
  Браво Гришо ,пътят към върха е неравен но ти си боец и ще успееш ,само нагоре към върха -УСПЕХ

Хороскоп за 22.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
22.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
22.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
22.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
22.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
22.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
22.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
22.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
22.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
22.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
22.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
22.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
22.09.2019
Последни новини