От х:

Днес в x:

Семейство ще съди общината за изваждане от общинско жилище

Изображение 1 от 4

    Ромска фамилия се кани да съди община Хасково за изваждането си от общинското жилище, което обитавала допреди ден. Невена Русева е на 55 години. В първия ден на август 2017 година тя, синът й и бременната в 8-мия месец снаха са извадени принудително на улицата. От 20 години живеят в общинско жилище в прочутия блок 42 в кв.“Орфей“. Невена обяснява, че никога не е пропускала да си плати наема.

    Затова и не разбира защо е трябвало да напусне. Заповедта за последното настаняване, която се издава година за година, е от 13 април 2016-та. Тя е за настаняването на нея и сина й, който по това време е вече 19-годишен. Тази година обаче отивайки в общината да си подадат нова молба, станало ясно, че не могат повече да обитават жилище срещу символичния общински месечен наем от 20, 20 лв., без ДДС. Били предупредени, че трябва да напуснат. Така се стигнало и до принудителното им извеждане вчера. „ С помпичка съм, астматичка съм. Снаха ми ще роди на пътя. Няма къде да отидем“, жалва се Невена. Тя обяснява, че цялата какафония с жилището им се е получила, след като преди няколко години мъжът й заминал да работи в Минерални бани, където си направил и адресна регистрация. Преди две години обаче се бил върнал отново в Хасково и си уредил въпроса с местожителството по постоянен адрес.

    Проверка в общинска администрация обаче показа, че и самата Невена, както й синът й са били със сменени адреси до преди две години, които са в минералбанското село Караманци. От администрацията посочиха, че именно този факт е причина за изваждането им от жилището, предоставено им от община Хасково. И припомниха, че според общинската наредба едно от условията за настаняване в жилище на общината, е кандидатите да са с постоянна адресна регистрация на територията на Хасково минимум от пет години. „ В случая снахата на Невена може от свое име да кандидатства за настаняване в общинско жилище, документите й ще бъдат разгледани и предвид обстоятелствата с бремеността й , и ако отговаря и на останалите условия от Наредбата, може заявлението й да бъде удовлетворено. Много хора се нуждаят от подпомагане с жилище от администрацията, и затова за ползването на тези домове трябва да има ясни критерии, които да се спазват.“, посочиха още общината.

    Въпреки подробните обяснения за причината за изваждането на фамилията от апартамента, Невена Русева обвинява служитебите в общината в манипулации и смята да си търси правата- Вече е наела и адвокат.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Гр
      гражданин
      44 -3
      17:57, 2 авг 2017
      Аман от ******и! Защо за нормалните работещи хора няма общински жилища?
    • 2
      Ка
      кандидатB
      43 -3
      18:04, 2 авг 2017
      Хайде бе, аз съм от ХАСКОВО и понеже съпруга ми работи в чужбина не мога да влеза за 20 лева в общинско,атая от КАРАМАНЦИ има притенций,ами отивай си в община МИНЕРАЛНИ БАНИ.Вие сте вечно бременни .
    • 3
      Ми
      Мим
      45 -1
      18:37, 2 авг 2017
      А така циганката и цялото ромско семейство са отишли за някой лев да гласуват в Минерални банк и сега реват по медиите. А снахата сигурно даже е непълнолетна, ама е бременна в 8-ми месец и ще ражда.... Хахахахаха Община Хасково ако настани тези роми, нека го направи и за всички българи в подобно положение!!!
    • 4
      Ка
      кандидатB
      34 -2
      18:45, 2 авг 2017
      Стой си в Караманци гледайте се раждайте какво правите в Хасково и отгоре на всичко за 20 лева.Прости и нагли.
    • 5
      No
      Nostradamus
      15 -2
      23:37, 2 авг 2017
      От цинковете друго освен сапун не става. Те имат само права и никакви задължения, освен по избори да гласуват за когото трябва. България на българите!
    • 6
      Вс
      Всичкото цигойне...
      25 0
      08:13, 3 авг 2017
      ...в Хасково са астматици и епилептици!За пари естествено!И всички са бременни!Защо за българите има само задължения,а за манговците има само права?!?ДОКОГА????
    • 7
      Бъ
      българин
      16 0
      09:28, 3 авг 2017
      Управляващите не разбират ли че се осират с тези помощи за тарикатите! Отучиха ги от работа и всичко отива за тях! За пенсионери с дългогодишен стаж не намериха пари но за циганите мързеливци има! Да им дадат земя за ползване в слабонаселени места та дори и субсидии и да си изкарват хляба честно и почтено! АЯ не да осакатяват децата си за да могат да просят и крадат!
    • 8
      Же
      жеко
      11 0
      10:51, 3 авг 2017
      това с субсидиите пак ще е грешка--ще взимат и край почва ядене пиене и ръгане-правене на деца -приматите само едно ги оправя бой бой и бой
    • 9
      Юю
      ЮЮЮ
      11 0
      11:38, 3 авг 2017
      След като има пари за адвокати да съди общината, може да плажа и свободен наем. Общината са в правото си и е трябвало да го направят много по-рано. А малолетната бременна снаха как има право да кандидатства за жилище?
    • 10
      Na
      Nas
      14 0
      12:06, 3 авг 2017
      Половината циганки са астматици, другата половина бременни, писна ми от нагли ц***** които имат само права но не и задължения... да върви на майната си
    • 11
      78
      7878788888..............
      2 0
      17:12, 3 авг 2017
      Общината да им предложи работа срещу жилище и сами ще избягат. Ще забравят да съдят. Тези ги мързи да дишат. Седнали са под палмата, отворили са усти и само чакат да им падне банана. От тях може да се чуе само "дай" и "държавата да дава"
    • 12
      Ко
      Когато дойде
      3 0
      18:42, 3 авг 2017
      датата за помощите,центъра се напълва с цiгаnи,ядат и пият като разпрани!Само вадят от пълните пликовете 50тачки и харчат!Студени чайове,бири,по 10 дюнера!А плащачите на тия пари тънат в мизерия и маат банички по 60 стотинки!Докога ще хрантутим тия примати?За мен заплатата 450лв ,за манговците помощи по 1000лв да лежат,еbат и пият ?
    • 13
      Oo
      ooooo
      1 0
      11:46, 4 авг 2017
      Как може в тези блокчета на"Георги Кирков" да има уж самотни майки с епилепсии, а децата признати от бащите.Даже бащите работят в чужбина.Стария кмет не даваше такива неща, но хората които познавам са настанени още първия месец по времето на Беливанов
    Последни новини