От х:

Днес в x:

Вземете си чадър! Чакаме дъжд, бури, градушки ...

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Вятърът ще е до умерен от северозапад и с него ще продължи да нахлува хладен въздух.

Максималните температури ще са между 28° и 33°, за София – около 28. През нощта срещу четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се активизират и в отделни райони са възможни значителни количества. )

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава "Фокус".

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини