От х:

Днес в x:

Арестуваха предполагаемия убиец на бившия руски депутат

Малко след убийството на бившия руски депутат Денис Вороненков бе ранен и арестуван неговият предполагаем убиец. Стрелецът е в болница, съобщи началникът на киевската полиция Андрей Крищенко, информира РИА Новости.

"Убиецът е под охрана, предоставена му е първоначална медицинска помощ", заяви Крищенко.

Към момента няма сведения за здравето на предполагаемия убиец. По думите на Крищенко, в украинската столица се води разследване на възможните съучастници на престъпника.

По-рано днес Денис Вороненков бе убит в центъра на Киев. Неизвестният извършител е открил стрелба, по времето, когато бившият депутат е излизал от хотела заедно с охранител. По предварителна информация, и двамата са загинали.

На журналистически въпрос как биха коментирали убийството на бившия руски депутат в Кремъл заявиха: "Това не е наша тема".

От Киев определят убийството като акт на държавен тероризъм, цитирани от Франс прес. В отговор от Кремъл обявиха, че обвиненията са абсурдни.

Припомняме, Вороненков напусна Русия заедно със съпругата си певицата Мария Максакова, която също е била депутат.

Вороненков е замесен в присвояването на сградата на сладкарската компания "Том" на международната улица в Москва, припомнят руските медии.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини