От х:

Днес в x:

Българските медици от Либия търсят възмездие

Хора на Кадафи заразили със СПИН децата

Наскоро френски разследващ сайт публикува документи, от които стана ясно, че либийските деца, заради които петте български медицински сестри прекараха 8 години в затвора, са били инжектирани със заразена кръв от либийското разузнаване.

Доказателството било открито в дневника на Шукри Ганем - премиер при Кадафи от 2003 до 2006 година. Дневникът показва, че заразяването е било акт на враждебност към град Бенгази, либийският бастион на съпротивата срещу диктатора Кадафи.

„Това, което го знаехме, вече стана факт. Не съм видял този документ, може да е партенка. Всеки знаеше, че процесът е политически скалъпен. Трябва обаче да проверим истинността на това, което е излязло във френския сайт”, коментира в „Събуди се” д-р Здравко Георгиев.

„Никой не може да ни върне онези страшни девет години. Опитваме се да забравим. Трябва да има възмездие. В този чудовищен процес има две пострадали страни – децата и ние”, каза той.

„Аз все още не мога да повярвам, че това е възможно. Ще потърсим възмездие. Тези хора трябва да си получат възмездието, но проблемът е как ще се случи това”, каза Валя Червеняшка.

Д-р Георгиев поясни, че либийската страна не им помага, защото реално няма кого да съдят.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини