От х:

Днес в x:

Архиепископ и колеги млатят посетители в нощен бар (видео)

Aрхиепископ Мстислав, един от йерарсите на Украинската автокефална православна църква (УАПЦ) е посетил нощен клуб в Тернопол. Той е заснет на охранителните камети в компанията на жени и "колеги". Видеозаписът е излъчен от канала ТСН.

Във видеото се вижда и зараждането и развитието на разправия между светите отци и други мъже в заведението. Сътуацията ескалирала до меле, Украинските медии уточняват, че първият удар е нанесен от ковчежника на църквата "Рождество Христово" в Тернопол - протойерей Владимир Герасимчук. След това същият посетител на увеселителното заведение получил юмрук и от иподякон Виталий Окунски от същата църква.

За ролята на третия в компамията на архиепископа - отец Игор Семирозум не се споменава нищо, що се отнася до биенето на посетители. присъствието му в заведението се смята за установено, според руски и украински медии.

По-късно архиепископът отрича както участието си в боя, така и въобще да е бил в заведението. Но фактите са потвърдени от полицията, която се намесила в полза на спокойствието и реда в клуба.

Действието се развива около 45 минути след полунощ на 27 септември, което е по време на пост.

Скандалът с участито на священнослужителите ще се обсъжда на събор на УАПЦ. Украинската църква също качи видеото на канала си в YouTube.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини