От х:

Днес в x:

WhatsApp ще споделя телефонните номера на потребителите с Facebook

Популярната услуга за текстови съобщения WhatsApp обяви, че ще започне да споделя телефонните номера на потребителите си със своя собственик Facebook, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА. Това означава, че скоро е възможно потребителите на WhatsApp да започнат да виждат целенасочени реклами и препоръки за приятелства в социалната мрежа.

Двете компании уточняват, че няма да имат достъп до съобщенията на потребителите. Комуникацията им е криптирана и недостъпна за никого. Те обещават, че няма да споделят телефонните номера с рекламодатели.

WhatsApp ще дава на Facebook и статистически данни за активността на потребителите в чат приложението. Според двете компании тази информация ще им позволи да подобрят услугите си, да се борят със спама, но и да предлагат по-добри реклами.

Инициативата е първата промяна в политиката за поверителност на личните данни, откакто през 2014 година услугата бе придобита от Facebook за 21,8 милиарда долара. Чат приложението се използва от над 1 млрд. души, като споделянето на данните ще е доброволно, но активирано по подразбиране. Ако потребител не иска да споделя номера си с Facebook, ще трябва изрично да посочи това чрез настройките на приложението.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини