От х:

Днес в x:

Борис Джонсън с важна подкрепа за премиер

Борис Джонсън, един от водачите на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, получи подкрепата на свой ключов съпартиец да замени Дейвид Камерън на премиерския пост, съобщи британския вестник "Сънди таймс", цитиран от Ройтерс.

Правосъдният министър Майкъл Гоув се е обадил на Джонсън преди ден и му е казал, че ще го подкрепи за лидер на управляващата Консервативна партия, твърди изданието.

Камерън обяви в петък, че ще подаде оставка като премиер до октомври, след като избирателите подкрепиха кампанията за излизане на Великобритания от ЕС. Камерън призоваше избирателите кралството да остане в съюза.

"Сънди таймс" посочи, че министърът на вътрешните работи Тереза Мей се очаква да влезе в надпреварата за лидерското място през следващите дни и вероятно ще бъде подкрепена от съюзници на Камерън, смятащи я за най-подходящия кандидат, който да се изправи срещу Джонсън, бивш кмет на Лондон.

Мей подкрепи кампанията за оставане в ЕС, но не беше толкова активна в нея, колкото Камерън и финансовия министър Джордж Озбърн, чиито надежди да оглави Консервативната партия понесоха голям удар заради резултата от референдума.


 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини