От х:

Днес в x:

Ще пишат продължение на „Дракула” по роднински

Дейкър Стоукър (Dacre Stoker), далечен кръвен роднина на ирландския писател Брам Стоукър ще публикува през октомври 2009 година нова книга за най-знаменитият вампир – Дракула. The Guardian съобщава, че проектът е одобрен от наследниците на Брам Стоукър. През 1931 година те санкционираха Тод Браунинг, който засне филм по мотиви от книгата на Стоукър – „Дракула".

Правата върху новата книга на Дейкър Стоукър и Йън Холтъм са откупени от три издателства - Dutton (САЩ), HarperCollins UK и Penguin Canada. Вече е планирана и екранизация на романа.

Книгата ще се казва "Dracula: The Un-Dead". Така Брам Стоукър е искал да кръсти първоначално романа си. Действието ще се развива в Лондон през 1912 година. Куинси Харкър (син на Джонатан Харкър – главният герой в оригиналната творба) ще бъде въвлечен в театрална постановка за Дракула, чийто режисьор ще бъде самият Брам Стоукър.Театралният проект ще разкрие на Куинси страшните тайни на неговите родители.

Дейкър Стоукър е бивш треньор на канадския сборен отбор по петобой. За написването на книгата обаче той е ползвал черновите на своя предшественик.
Романът „Дракула" на Брам Стоукър излиза за пръв път през 1897 година и до ден днешен остава една от най-популярните и преиздавани истории за вампири.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини