От х:

Днес в x:

Победете кризата. Купете си Кейт Мос

Тя украсява безбройни корици на списания и вдъхновява много хора на изкуството да я изобразяват под една или друга форма.

Но сега Кейт Мос получи най-високото признание, след като беше обезсмъртена в злато и изложена в Британския музей.

И след драмата на постоянно спадащите цени на акциите и на недвижимата собственост, тази златна скулптура може да ви осигури добра инвестиция за трудни времена.

Наречена "съвременната Афродита" статуята на супермодела, която беше изложена за пръв път в сряда, струва повече от 1.5 млн. паунда само, за да бъде направена от 18-каратово злато.

Скулпторът Марк Куин, който я нарече "Сирена" казва, че очаква тя да бъде продадена за повече от 10 млн. паунда /25 млн. лева/.

Статуята тежи 50 кг, тоест, точно толкова колкото е теглото на мъничката Кейт Мос.

Тя ще бъде изложена от 4 октомври до януари като част от изложбата Statuephilia на Британския музей и ще се намира сред статуите на гръцки богини, сред които и Афродита.

Куин е избрал да обезсмърти Мос в провокационна йогистка поза със скромно облекло.

Най-известната творба на скулптора - "Бременната Алисън Лапър" беше изложена за известно време на централния лондонски площад Трафалгар.

Изложбата в Британския музей ще бъде отворена от тази събота до 25 януари, след което статуята на Кейт Мос ще бъде продадена.
Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини