От х:

Днес в x:

Adobe пусна бета версия на безплатен Photoshop

Обещанието на Adobe Systems да предложи безплатен, уеб базиран Photoshop вече се сбъдва. Компанията пусна бета версия на новото приложение, наречено Photoshop Express.

Уеб изданието се явява опростен вариант на популярния графичен редактор Photoshop, проектиран на базата на технологията Flex, съобщава Adobe. За работа с продукта е необходима само връзка с интернет и браузър - Firefox, Internet Explorer, Safari и др.

Достъпът до Photoshop Express е безплатен, след регистрация. Потребителят получава 2 GB дисково пространство за съхранение на файлове.

Приложението поддържа функции за редактиране на цифрови изображения, добавяне на ефекти и обмен на файловете през интернет. Инструментите на Photoshop Express са разделени на три групи - Basics, Tuning и Effects.

В първата група, както показва името й, са събрани базовите функции – изрязване на снимки, отстраняване на ефекта червени очи, завъртане на изображения, автокорекция и др. Групата Tuning включва инструменти за промяна на баланса на бялото, яркостта, контраста и др. В третата група, Effects, са обединени средства за регулиране на баланса на цветовете, за преобразуване на цветни снимки в черно-бели и други ефекти.

Adobe очаква от потребителите на бета версията да изпратят своите впечатления и забележки, които компанията ще вземе предвид в окончателното завършване на уеб приложението. Към момента Photoshop Express е достъпен само на английски език, но в бъдеще Adobe ще пусне и локализирани версии.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини