От х:

Днес в x:

„Нов живот“ на 60 години,събира културния ни елит

    Днес официално бяха открити празниците „60 години „Нов живот“ и приятели“, посветени на юбилея на най-старата действаща медия в Източните Родопи. Да почетат юбилярите бяха дошли кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис,областният управител Илия Илиев, много деятели на културата,граждани.На фона на фотоизложба, представена от Обединен детски комплекс, официалните лица поднесоха своите приветствия.

    Шестдесет години са показателни за пътя, който е извървян,и за пътя който предстои пред всекидневника на Източните Родопи „Нов живот“.Много журналисти и писатели са направили първите си стъпки в тази медия. Трябва да им се отдаде заслуженото.Това заяви в приветствието си градоначалника инж.Хасан Азис. Той подчерта,че „Нов живот“ е жив вестник с аудитория не само в региона, но и извън страната. Много хора по света се усведомяват за Родопите от „Нов живот“,отбеляза кметът. Той подчерта,че вестникът се е утвърдил като институция.

    Областният управител Илия Илиев заяви,че е голяма отговорност пръв да създаваш новината и да отразяваш обективно събитията. “Нов живот“ безспорно успява, след като вече шестдесет години се радва на вниманието на читателите. През годините сте се справили страхотно, бе оценката на губернаторът.

    Главният редактор на Нов живот Иван Бунков,заяви,че не е възможно да не се сподели такова минало. Затова той се е нагърбил с помощта на приятели да подготви празненствата „60 години „Нов живот“ и приятели“. Той посочи,че рамо са дали ОДК,Държавен архив, Регионален исторически музей, Регионалната библиотека,танцови ансамбли. Голяма е била подкрепата на общината.Бунков покани кърджалийци на кулминацията на празнинаствата в събота, когато в Театъра ще има концерт на оркестър „Тракия“ с Иво Папазов и певицата Мария Петрова , която е с кърджалийски корени.

    За медиите Иван Бунков посочи, че организацията на празнинаствата е доказателство за многобройните приятели на вестника. Вече нямаме голям финансов ресурс.Затова и като в историята на Том Соер, всеки приятел мазна по една четка на оградата,сподели Бунков.Той посочи,че празненствата обединяват културните среди на града и региона в навечерието на 24 май,Деня на славянската писменост и българската култура. Показваме едни и същи неща по различен начин,променени под влиянието на времето, обобщи главният редактор на Нов живот“

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини