От х:

Днес в x:

Мис 2015 дарява балната си рокля, за да направи щастливо момиче в нужда

    „Балната ми рокля ме направи щастлива. Ще бъда доволна, ако и аз мога да направя щастливо някое момиче, което има финансови затруднения.“ Това каза Илина Цветкова, която е готова да се раздели с тоалета си, който обикновено е обвързан с много приятни емоции и и хубави спомени.

    „Ясно си спомням избора на роклята за бала, който беше през 2012 г. Това също беше емоционален момент за мене“, спомня си тя. Харесала си роклята в сватбен бутик в Хасково и още в първия миг преценила, че това ще е нейният тоалет. „Обадих се на баба ми, която работи в чужбина, и тя каза, че ще я плати“, разказа Цветкова. Сега я уведомила за благотворителната кауза и жената веднага одобрила идеята й.

    Димитровградчанката, която е и актуалната носителка на короната Мис Димитровград от миналата година, се включи в социалната група във Фейсбук „Помощ за бал в Хасково 2015/2016“. Неин създател е Емил Киряков, който е от Хасково, но учи в София. Благородното намерение на Илина дошло след публикация на стилиста Ники Иванов във фейсбук. Той пък ще разкраси момичета и момчета, като им подари празнична прическа за балната вечер. „Имам възможност да приемам по едно момиче и по едно момче на ден“, каза той. В кампанията за подпомагане на социално слаби абитуриенти се включили и негови колеги от други салони за красота, които ще се погрижат за маникюр, прическа и грим на зрелостниците.

    Преди няколко дни Илина публикувала в социалната мрежа обява, че подарява роклята си от бала и само след 10 минути била атакувана от съобщения от нейни приятели и познати, които искат да се включат в кампанията. „Звънят ми хора дори от София, Пловдив и Бургас с желание да подарят дамски и мъжки тоалети, обувки, накити и други аксесоари“, обясни тя. Освен това собствениците на няколко автокъщи пожелали да осигурят коли, които да извозят абитуриенти до ресторанта, в който ще празнуват. Имало и мераклии да помогнат финансово.

    Благотворителната инициатива с всеки изминал ден набира популярност и събира все повече съмишленици, които имат желание да помогнат. „Всеки ден ми звънят и пишат хора, изпращат колети“. Днес Илина очаква да получи 7 бални рокли, които ще съхранява в пакети в шивашкото ателие на майка си в Димитровград. Тя заяви, че всеки, който има нужда, може да се възползва от кампанията. На въпрос дали не се притесняват от злоупотреби, Ники Иванов отговори, че няма как да разберат дали наистина някой има нужда от помощ или не. Според него всичко е въпрос на съвест.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини