От х:

Днес в x:

Специалисти по електронна търговия представиха юбилейно е-портфолио

    Своето електронно портфолио представиха днес в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ първите за Южна България специалисти по електронна търговия. На юбилейното, десето, е-портфолио в гимназията бе променен форматът за завършващите специалност „Електронна търговия“. Учениците се включиха в ролева игра, в която се разигра интервю за кандидатстване за работа. Всеки един се яви на интервю пред специално назначена комисия, която трябваше да оцени качествата и представянето на кандидата, да определи най-добре представилите се и да ги начначи на работа.

    На кандидатите за работа в новата фирма бяха задавани въпроси не само върху дейността им през изминалите години, но и конкретно свързани с предстоящата работа от типа на каква позиция предпочитат във фирмата, с кого биха работили и т.н.

    Голяма част от е-портфолиата на дванадесетокласниците не могат да поберат цялата необходима информация – всички класни и извънкласни дейности, в които са участвали; разработените проекти; практиките в действащи фирми, както и ученическите фирми, които са развили и мн. др. Необичайно бе и разположението на публиката. Тя всъщност пряко наблюдаваше само на екран е-портфолиото на кандидата за работа и чуваше гласа му на микрофон, без да го вижда, за да се разиграе реална обстановка на интервю.   

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини