От х:

Днес в x:

Митничари извадиха цигари вместо препарат от туби с течен прах

Митничарите на ГКПП Капитан Андреево извадиха цигарени кутии, вместо течност от туби за перилен препарат.

Контрабандата беше спипана при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция.

В автомобила „Мерцедес С 200" с българска регистрация пътували шофьорът, съпругата му и негов приятел. И тримата са българи. Пред митническите служители водачът на колата, както и спътниците му първоначално заявили, че от пазара в Одрин са закупили перилни препарати. Превозното средство обаче все пак е селектирано за щателна митническа проверка. При нея се установява, че в багажното отделение има 9 пластмасови туби, в които обаче освен течен перилен препарат, се оказало, че има укрити общо 290 кутии цигари без акцизен бандерол. Всяка една кутия от цигарите е била грижливо опакована в найлоново пакетче, преди да бъде пусната в тубите с препарата. В крайна сметка като собственик на цигарите се признала жената.
Тютюневите изделия са иззети, а на нарушителката, 60-годишна жена от Стара Загора, е съставен акт по Закона за митниците.
Близо 22 000 кутии цигари, 561 кг. тютюн за наргиле и 34 кг. тютюн за пушене са задържали митническите служители на пункта „Капитан Андреево“ от началото на месеца. Близо 14 000 кутии цигари, напазарувани от Турция, са иззети от 322 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открити над 8 000 кутии цигари, за които са съставени 95 акта.

 haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини