От х:

Днес в x:

Благой Сапунджиев застрелял жена си и детето, докато спят

35-годишният пловдивчанин Благой Сапунджиев е убил съпругата и детето си с незаконно притежаван пистолет, докато спят. Пред Нова телевизия директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Христо Разсолков съобщи, че оръжието, с което мъжът е извършил двойното убийство, след което се е самоубил, е стар армейски пистолет „Валтер П38”.

По думите му оръжието, намерено при огледа, не е регистрирано. Сапунджиев не е имал друго оръжие и е с чисто криминално досие.

"Трите трупа са намерени в спалнята един до друг, като детенцето е било между родителите си. И тримата имат огнестрелни рани в областта на главата. Всички факти до този момент сочат, че няма вероятност външно лице да е влязло в апартамента и да е извършило убийството", добави Разсолков. 

Телата на 5-годишната Петя, 29-годишната й майка Йорданка и 35-годишният й баща Благой Сапунджиев бяха открити около 11,20 часа вчера в жилището, в което живеели под наем, на ул. "Асен Христофоров" в пловдивския кв. "Кючук Париж". Намират ги майката на Благой и техният кум, които от сутринта безуспешно се опитвали да се свържат със семейството, след като разбрали, че той и Йорданка не са отишли на работа.

Според първоначалната информация съпругът е застрелял първо жена си в главата, а после и момиченцето. 

"Все още чакаме всички експертизи - съдебно-медицинска, балистична и химическа, да излязат. Тогава ще сме готови с крайния резултат", допълни шефът на пловдивската полиция. 

Основната версия за трагедията, по която работят криминалистите, е ревност. Разсолков посочи, че младото семейство е било разделено от около три месеца, като мъжът е живеел при родителите си, но често е посещавал съпругата и детето си. 

Комисарят посочи, че на този етап няма доказателства, които да подкрепят версията, че дългове стоят в основата на трагедията. 

Няма установени задължения към банкови институции и физически лица”, подчерта той, цитиран от bTV. 

По думите му няма и информация, че Йорданка Сапунджиева, която работи като счетоводител, е била обект на заплахи.

Няма данни да е имало битови скандали, няма данни за употреба на алкохол или наркотични вещества”, допълни полицейският шеф. 

Психиатърът д-р Веселин Герев коментира, че побъркването от ревност може да дойде след една-единствена искра. 

Понякога ревността е много лош съветник на човека, може да го накара да е ужасно жесток в своите действия", коментира лекарят.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини