От х:

Днес в x:

Отличиха победителите в първия конкурс за снимка и филм "Родопите-уловени мигове"

    Раздадоха наградите в първия по рода си конкурс за снимка и филм „Родопите-уловен имигове“, организиран от Сдружение „Родопи без граници“.

    В творческата надпревара в двете категории, която приключи на 30 ноември тази година, взеха участие автори от България, Америка, Англия и Швейцария. В конкурса, стартирал през март 2015г., бяха обявени три теми -природа, култура и занаяти, както и мигове от ваканция в Родопите.

    Журито, в състав-зам.-областния управител Андреан Петров, оперния певец и моден дизайнер Теофанис Роропулос от Гърция, журналиста и Тв продуцент Надежда Кехайова, и фотографа от Смолян Михаил Хубчев, имаше сложната задача да избере най-интересните кадри и филмови творби, които да бъдат отличени.

    Първа награда грабна Минко Чернев за снимката „ Родопски върхове в облаци“. На второ място е Тихомир Дулев, който е отличен за цялостно творчество - Снимка „Мечта“ и късометражен филм „Пътуване към Триград – 3.

    На трето място екласирана снимката „Люборитство“ на Атанаска Аролска. Победители в конкурса за 2015г. са и Диана Ангелова със снимка „На риболов“ , Румен Проданов с фотокадъра „ Град Смолян“ и Мария Лепопелска с панорамен поглед от „ Неделино“. Победителите получават няколко дневни ваканции в курорта Пампорово и Смолян и околностите.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини