От х:

Днес в x:

Премиерът свидетелства по делото за фалшифицирания му подпис

Премиерът Бойко Борисов дойде в Софийския районен съд, за да свидетелства по делото за фалшифицирания си подпис от времето, когато беше кмет.

Факти.бг припомня, че разследването, станало популярно като аферата "Златното пате" започна през 2008 г., след като тогавашният кмет на София Бойко Борисов сигнализира прокуратурата, че чрез фалшив негов подпис незаконно е придобит терен от 14 дка в столичния квартал "Стрелбище". 

Купувач бе фирма на Петър Драшков, брат на бившия заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков.

Борисов в рамките на десетина минути, първо декларативно, а след това и поглеждайки подписа, който е приложен в папките по делото, заяви, че това категорично не е неговият подпис и бързо напусна сградата на Районния съд без коментар. 

Софийският районен съд прекрати на предишното си заседание делото срещу един от подсъдимите - Петър Драшков. Делото продължава срещу останалите обвиняеми - Даниела Малинова, която е работила като деловодителка в Софийския районен съд (СРС), и Ивалина Трифонова-Янакиева.

Премиерът дойде в съда около 10 часа, свидетелства и отказа да говори пред медиите. Разпитът на премиера продължи не повече от 15 минути. БНР съобщи, че той e бързал, за да дойде в Съдебната палата в центъра на София, за да даде показания по сигнал на „Протестна мрежа“ във връзка с прелитането на руски самолет над територията на страната.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини