От х:

Днес в x:

Пращаме още военни и техника на границата с Турция

Министерството на отбраната (МО) е готово да окаже пълно съдействие при охраната на българо-турската граница и при нужда да увеличи числеността на изпратения досега военен контингент. Това информира военният министър Николай Ненчев в Елхово. Заедно с гранична полиция ще се преценява дали има нужда от още военни, както и от техника. Сега на браздата има 100-150 военнослужещи. 

Заедно със зам.-началника на отбраната ген. Константин Попов министър Ненчев е на посещение в Елхово. Целта на визитата е да се запознаят на място с условията, при които работят военнослужещите на границата – спазват ли инструкциите на МО и как изпълняват поставените им задачи.

Миналия четвъртък вечерта граничен полицай застреля от рикошет афганистански имигрант при нелегално влизане на група от над 50 души край Средец. 

Ненчев коментира, че военните могат да използват огнестрелно оръжие и сила само в условията на неизбежна отбрана. 

"Обръщам внимание да се придържат строго към вътрешното законодателство, да се придържат строго към международното право, към международното хуманитарно право и към Устава на ООН и отново ще призова строго да се придържат към разписаните инструкции", призова да се спазват инструкциите Ненчев.

epicenter.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини