От х:

Днес в x:

Седем деца сираци, заради трагедията край Берлин

Шестимата български граждани намерили смъртта си при  жестоката катастрофа край Берлин може и да не са били с предпазни колани, съобщи в. "Труд". Загиналите са трима мъже на възраст от 18 до 36 г., момиче на 15 г. и две жени на 30 и 61 г. Други двама са тежко ранени, съобщи вчера полицейски говорител. Те пътували в микробус към Хамбург.

Състоянието на двамата ранени, които са настанени в болница, продължава да е тежко. Единият е 27-годишният шофьор, който е контактен. Другият е 25-годишен и с множество травми - черепни фрактури, счупени лицеви кости и поражения на гръбначния стълб.

Той бе откаран с хеликоптер до клона на берлинската Болница за оказване на спешна помощ в квартала "Марцан", който е най-близо до мястото на катастрофата. В петък вечерта пострадалият трябвало да претърпи животоспасяваща операция. Но тя била отложена заради тежкото състояние на пациента, заяви вчера пред изданието говорителката на болницата Анджела Киевски. Пациентът е в интензивното отделение и приведен в изкуствена кома. Все още не се знае кога ще може да бъде опериран, каза г-жа Киевски.

Предполага се, че българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване по автомагистрала 10 между градовете Барним и Панкоу, и се е врязал с голяма скорост в ремаркето на спрял ТИР.

Според Томас Ньоринг - началник "Пътна полиция", Камионът рязко е спрял поради натовареното движение, а българският микробус го е блъснал отзад почти без да даде спирачки, съобщава БНТ. Водачът на немския ТИР не е пострадал, но е изпаднал в шок.

Седем деца остават сираци. За двама от загиналите, това пътуване всъщност е било начало на общ живот – пътували за предстоящата си сватба.

Трагедията се разиграла в петък около 15 ч местно време при 33-градусова жега, а магистралата е останала затворена до 21,30 ч. На разклонението при квартал “Хоеншьонхаузен” микробусът напуснал северния участък на берлинската околовръстна магистрала и се включил в аутобана А10 към Хамбург.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини