От х:

Днес в x:

Първомай има своето представителство на игрите в Баку

    Първомай ще има свои представители на игрите в Баку – състезателят в националния ни отбор по бадминтон Благовест Кисьов и треньорът от екипа на австрийския отбор – Красимир Янков. И двамата са възпитаници на първомайския клуб „Атлет“.

    Първите Европейски игри в Баку официално бяха открити с пищна церемония на олимпийския стадион. Състезанията в 30 спорта ще продължат до 28 юни, а участие в тях ще вземат 6000 спортисти от 50 държави. България е представена от 127 спортисти (67 мъже и 60 жени) един от които е Благовест Кисьов или както е познат в Първомай – Блажо.

    Правото да участва му се полага защото е на 128 място в световната ранглиста и е единствен мъж с квота от България. Първата му среща е на 22 юни. Той е един от 32-та бадминтонистти на турнира. Те са разпределени в 8 групи. Групата на Блажо е с представители на Холандия, Латвия, Украйна  - всички между първите 30.

    „Вълнувам се, че участвам в такова голямо събитие – сподели Кисьов – освен че е страхотно по отношение на организацията, исторически погледнато е и първо по рода си. Затова имам и голяма мотивация за добро постижение“.

    Красимир Янков вече е в друга позиция в този спорт. От няколко години той подготвя едно от големите имена в австрийския бадминтон – Лука Врабер, а от ноември е техен главен треньор на националния отбор.

    Освен от Благовест, България ще бъде представена на единично при жените от Петя Неделчева и Линда Зечери, а сестрите Стефани и Габриела Стоеви са женската ни двойка. При мъжете на двойки ще се надпреварват братята Лилян и Михаил Михайлови.

    Информация за срещите на Благовест Кисьов ще получаваме с помощта на Димитрия Попостойкова.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини