От х:

Днес в x:

Слънце, облаци и превалявания в съботния ден

В сутрешните часове ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня ще се образува купесто-дъждовна облачност. Главно в Южна България отново ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България - умерен от североизток.

С повечето слънчеви часове максималните температури ще се повишат и ще са между 25 и 30 градуса.

В планините преди пладне ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня ще се развие купесто-дъждовна облачност, очакват се и краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е от североизток, умерен до силен. Температурите ще останат без съществена промяна, като на 1200 м ще бъдат 17-18 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

По Черноморието ще продължи да духа предимно умерен, североизточен вятър. Облачността ще е променлива, по-значителна след пладне по южното крайбрежие, където на места отново краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат 20-24 градуса, температурата на морската вода вече е 20-22
градуса.

В неделя и понеделник сутрин ще бъде предимно слънчево, след обяд - с развитие на купеста облачност. Само на отделни места са възможни краткотрайни превалявания. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, по Черноморието - 20-24 градуса.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини