От х:

Днес в x:

Литератор дари книга за Булат Окуджава на ГБ "П.Пенев"

Литераторът и дългогодишен журналист Бистра Жекова дари алманах на Градстата библиотека

Алманах, съдържащ най-новите изследвания, посветени на руския поет, писател и автор на музика Булат Окуджава подари на Градска библиотека "П.Пенев" преподавателят по бълг.език в Езиковата гимназия и дългогодишен журналист Бистра Жекова.

Нейн материал във вестник "Димитровградска правда" от 1990 година, попаднал в изданието. През 2011 година авторите на алманаха попитали за авторските права на статията и пояснили, че искат да я публикуват. По-късно изпратили й книгата. 

Жекова разказа, че е имала уникалния шанс да присъства на срещата по време на визитата на Булат Окуджава в КДК - Димитровград през 90-те години.

Той сподели изключително ценни неща за живота, разказа за себе си, за творчеството си. Гордея се, че мой материал присъства това изследване, сподели учителят. Допълни, че иска повече хора да се докоснат до книгата и да оценят важността на наградата за поезия на името на "П.Пенев".

Книгата е на руски език и представлява ново допълнение към творчеството на световния бард, който е носител на първата международна награда за поезия на името на Пеньо Пенев. Отличието се връчва в Димитровград на всеки две години, като се организират тук Дни на поезията.

Приятно съвпадение е, че тази година се навършват 90 години от рождението му, разказа директорът на библиотеката Петко Каневски. Той прикани младите хора, присъствали на срещата да се запознаят виртуално с личността и творчеството на Булат Окуджава.

Книгата е на руски език и представлява ново допълнение към творчеството на световния бард
Материал на Бистра Жекова в местен вестник от 1990 година попаднал в алманаха
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини