От х:

Днес в x:

ЕВН с обещания пред губернатора на Смолян

Всички препоръки и предложения към „ЕВН – България“ЕАД, направени от областният управител на Смолян Недялко Славов ще бъдат отразени в годишната инвестиционна програма на дружеството, която за 2015 г. е над пет млн. лева и ще бъде представена следващия месец, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Това са уверили на  шефовете на енергодружеството в лицето на председателя на Управителния съвет Робърт Дик, Калина Трифонова и Костадин Величков, които са членовете на УС и участваха в срещата със Славов.

Стана ясно, че обещанието е да се довърши цялостното окабеляване на Смолян, както и да се осигури резервно електрозахранване на града, което ще доведе до подобряване качеството на електроснабдяване в община Смолян.

Специално внимание беше отделено на инвестиционния проект за каскада „Горна Арда“, където ЕВН е основен акционер. Областният управител получи уверение от представителите на ЕВН, че е в процес на размразяване и, че те не са се отказали от реализацията му. Съвсем скоро областният управител ще се срещне с председателя на управителния съвет на ХЕК „Горна Арда“ Вернер Казагранде.

Обсъдени бяха още въпроси, касаещи възобновяемите енергийни източници и състоянието на електроразпределителната мрежа. Бяха коментирани реакцията на дружеството по време на бедственото положение и това как да се подобри комуникацията в такива ситуации, допълват от пресцентъра на областната управа.

СмолянБГвести.нет 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини