От х:

Днес в x:

Развиваме уикенд туризма в Пампорово, ако въведем безвизов режим за 72 часа

Визите на турските граждани и броят на туристите, бяха сред основните теми, които днес обсъдиха на работна среща областният управител Недялко Славов и генералният консул на Република Турция в Пловдив Алпер Акташ.

Консулът, по чиято инициатива се провежда срещата, обясни, че България губи туристи поради необходимостта от издаване на визи за турските граждани идващи у нас. Според него особено ще се активира т.нар. Уикенд туризъм, ако страната ни въведе безвизово пребиваване за съгражданите му за срок от 72 часа. Така те ще идват през уикендите в Пампорово и околните туристически дестинации. Въпреки това, през този зимен сезон броят на турските туристи в родопския курорт значително е нараснал и хотелиерите в Пампорово са доволни, тъй като те са добри клиенти.

Консулът даде пример със съседката ни Гърция, където турските граждани могат да влизат без визи за срок от 48 часа, макар Гърция също да е член на Европейския съюз и Шенген. Алпер Акташ благодари на Славов за неговото писмо до Външно министерство, с което е поискал съдействие за облекчаване на визовия режим за Турция.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини