От х:

Днес в x:

Засипаха областния с жалби на приемната в Рудозем

Тежки социални проблеми споделиха жители на Рудозем по време на приемна, която днес областният управител Недялко Славов и заместника му Зарко Маринов проведоха в общинския център.

Повечето хора, които дойдоха да се срещнат с ръководството на областната администрация, се оплакаха, че нямат работа и че преживяват изключително трудно само със социални помощи. Славов пое ангажимент да съдейства за решаване на проблема в рамките на своите правомощия. Той обясни, че от април месец тръгват новите социални програми, по които могат да бъдат назначени на работа, а при строителството на язовир „Пловдивци“ ще бъдат наемани предимно местни хора.

Кметът на Елховец изрази тревогата си по отношение на компрометиран път в селото. Животновъд от Рудозем се оплака от ниските изкупни цени на млякото в района и поиска да има повече информационни кампании за действащите схеми и мерки за подпомагане в сектор „Земеделие“. Жител на Рудозем потърси съдействие за осигуряване на средства да се довърши строителството на мюсюлмански молитвен дом.

В изнесената приемна на Славов и Маринов участваха експерти от Областна администрация – началникът на отдел “Координация, административен контрол и регионално развитие” Стефка Гарова, началникът на отдел “Устройство на територията и държавна собственост” инж. Емил Миланов и юрисконсултът Георги Кисьов.

Организирането на изнесените приемни цели да улесни достъпа на живеещите в отдалечени населени места до областния управител и неговия екип. Следващата община, в която е планирана приемна, е Доспат.

 

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини