От х:

Днес в x:

Специална комисия ще контролира общините и териториалните структури за работа при зимни условия

Областният управител Недялко Славов издаде заповед за съставяне на Комисия, която ще контролира готовността на общините, кметствата, териториалните структури на министерствата и ведомствата за работа при зимни условия на територията на област Смолян. Основната цел е да се предприемат превантивни мерки и да се осигурят нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите за населението в зимния сезон.

Комисията, чийто председател е заместник-областният управител Андриан Петров ще прави проверки на място и по документи през зимния сезон 2014 г.- 2015 г. , за да осъществява текущ и превантивен контрол, допълват от пресцентъра на областната администрация в Смолян.

Междувременно на втора работна среща за зимното поддържане на Републиканската пътна мрежа в област Смолян стана ясно, че като цяло подготовката за зимата е сравнително добра.

Остава обаче риска отново да има проблеми по пътищата заради опасно надвиснали дървета и втази връзка са необходими промени в нормативната уредба.

Според директора на Областно пътно управление инж. Костадинка Миланова проблемни са единствено пътните участъци по Лот 27. Инж. Миланова допълни, че над 80 % от наличната снегопочистваща техника е осигурена за всички райони от областта, а срокът за доставяне на 60 % от необходимите материали от сол и пясък е до 20 декември.

До няколко дни ще се издаде заповед за проверка на тази техника, след кто фирмата-изпълнител ДЗЗД „СМОЛЯН-ЮГ” съгласува оперативния си план с ОПУ, РД „ПБЗН” и сектор „Пътна полиция”.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини