От х:

Днес в x:

Укрепват свлачище, разрушило единствения път за село Птичар

Започна укрепването на опасно свлачище, което подкопава устоите на единствения път към момчилградското село Птичар. Укрепителните дейности са на стойност 330 000 лв. Средствата са отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Те ще бъдат вложени в в изграждане на подпорни стени и възстановяване на пътя.

Проблемът със свлачището, което е в района между селата Каменец и Птичар, е от година насам. След свличането на земна маса пътната настилка се е деформирала и създавала сериозни затруднения за движението на превозни средства. Община Момчилград успя в кратки срокове да изготви проект за обезопасяването на полуразрушеното шосе, което е единствената връзка за местните хора със света. Подпорната стена ще бъде дълга 48 метра и висока – близо 2 метра. Укрепителните дейности трябва да приключат в рамките на два месеца.

Община Момчилград е амбицирана да реализира още един идеен проект, за да улесни живота на хората от село Птичар. Идеята на местната власт е да се изгради мост над река Върбица, който да осигури пряка връзка на село Птичар с Момчилград и с 24-километровия участък от първокласния път Кърджали – Подкова за ГКПП „Маказа". Предвижда се пътното платно да е с ширина 6.5 м с тротоари от двете страни за движение на пешеходци. Идейният проект за мост над река Върбица е готов и общината ще кандидатства за финансиране по новите оперативни програми за период 2014-2020.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини