От х:

Днес в x:

Само живи елхи за Коледа в Смолян

За Коледните празници тази година традицията ще бъде променена и ще се украсяват само живи иглолистни дръвчета. Вече има идея пред Родопския драматичен театър, да се посади сребрист смърч, който през годините да порасне да се украсява, вместо ежегодно да се реже дърво за коледна украса на централния площад, коментира секретарят на община Смолян Момчил Николов.

За предстоящите празници дървото още ще е малко, затова ще бъде украсено едно от иглолистните дървета пред сградата на община Смолян. По-малко на брой ще бъдат и дръвчетата с празнични светлини в града, като няма да има коледна елха в квартал „Каптажа". В „Райково“ и „Устово“ вече са избрани живи дръвчета, които ще бъдат украсени, предстои да се избере подходящо и за най-посещаваната зона, каквато е пешеходната улица в областния град.

Поставянето на коледната украса по улиците в града вече е започнало, като са закупени и нови гирлянди, светещи завеси и други украси, които да подменят счупените. Идеята на общинското ръководство е светлините на елхите в града и украсата по централните улици да бъдат запалени официално около 1 декември.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини