От х:

Днес в x:

Местан: Никъде нормалното дясно и ляво не се съюзяват с националпопулизма

Българското общество и партньорите на България в ЕС и НАТО днес не могат да бъдат заблудени. В 43 български парламент ще се гласува 4-партийно правителство на парламентарното мнозинство, с пряко, формализирано с подпис, участие на националпопулистката формация Патриотичен Фронт. Това мнозинство не е повод за ръкопляскания и бурни възгласи, защото не е продукт на политическия компромис, каза Местан в Народното събрание.

Продукт е на грубо и безпринципно съглашателство, което не гради, а разгражда европейската лигитимност на България. След 25 години днешният акт на парламент ще е първият , който ще ревизирира цивилизационният избор на България да се развива като модерна евроатлантическа държава. Ще се носи не само морално, но и политическа и историческа отговорност.

Никъде в Европа нормалното дясно и ляво не се съюзяват с националпопулизмd, с ксенофобията. България се завръща в лоното на преддемократизма.

След 2005 г. президентът Георги Първанов според нас абсолютно необосновано и незаслужено бе упорито обвиняван от десните, че е архитектът на Тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС. Архитект е избирателят, подчерта Местан.

"Сега госпожи и господа от дясно, как се чувствата в прегръдката с него и с АБВ? Важен въпрос, каза Местан. Благодаря, много добре", отговори си сам лидерът на ДПС.
Ще спестя ретроспекцията на изключително тежките квалификации на предишните сини, сега реформатори, по адрес на Бойко Борисов, отбеляза Местан.

Днес бележките и анализът на ДПС не са по отношение на коалиционната формула. България ще се управлява от коалиции, въпросът не е коалиционността, а в съдържанието, в безпринципността на точно тази коалиция, която ни предлагате, обясни Местан.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    За
    запознат
    8 -1
    14:07, 7 ное 2014
    Кой кой го казва тези които ни противо поставиха с цел да ни манипулират .ДПС е една етническа партия създадена от ДС и най големите възродители Доган Юнал Лютви и др
  • 2
    По
    По- запознат
    7 -1
    14:48, 7 ное 2014
    ДпС не е етническа партия вече, а е бандито-мафиотско образование!
  • 3
    По
    По- запознат
    4 0
    14:48, 7 ное 2014
    ДпС не е етническа партия вече, а е бандито-мафиотско образование!
  • 4
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    5 -1
    19:13, 7 ное 2014
    Дпс е чакмак популистка партия,която е дефакто чифутска,като останалите.това че местан и другите пачи са научили турски нищо не значи...горко на простите турци,че им вярват и се пъчат с дпс...
  • 5
    Ja
    Jack Bauer
    4 0
    19:18, 7 ное 2014
    Егати и вица. Когато дпс беше в коалиция с атака как можеше? Нали и атака са уж националисти. местан го боли, че не го искат вече и си сурка **** по пясъка. До електората на дпс - разберете, че дпс не е партия, а фирма, която злоупотребява с Вас. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА дпс. ГЛАСУВАНЕТО ЗА дпс НЕ НОСИ ДОБРО НИТО ЗА ТУРЦИТЕ НИТО ЗА БЪЛГАРИТЕ.
  • 6
    Р&
    Р & Ъ
    0 0
    21:34, 7 ное 2014
    Движението и нейния филиал Атака както винаги са срещу развитието на страната.
Последни новини