От х:

Днес в x:

Посрещнаха смолянските медалисти от „Спешъл Олимпикс“

Областният управител инж. Димитър Кръстанов се срещна днес с двамата медалисти от Европейските летни игри „Спешъл Олимпикс” - 2014 г. - Димитър Соколов и Вероника Демирева, и треньорите им Александър Димитров и Мая Костова. Заедно с тях бяха и директорът на Ресурсния център в Смолян Мария Семерджиева и двама учители, оказали подкрепа при подготовката на децата.

Губернаторът връчи на двамата млади спортисти поздравителни адреси и спортни раници по повод тяхното достойно представяне на игрите за хора със специални потребности, които тази година се състояха в белгийския град Антверпен.

„Благодаря, че ни донесохте толкова радост. Горд и признателен съм за труда, който сте положили!” , каза Кръстанов и благодари на треньорите, ръководството и всички ресурсни учители от Ресурсен център-Смолян за предоставените възможности и подкрепа.

Припомняме, че от 16- членната българска делегация на игрите, Димитър Соколов завоюва първо място по бадминтон при мъжете, а бронз при жените взе Вероника Демирева. В последния ден от игрите отборът на Александър Димитров завоюва и злато при смесените двойки.

Възпитаниците на Ресурсния център в Смолян са твърдо решени да продължат със спортните си занимания и вече се правят постъпки за кандидатстване за следващите Световни летни игри на „Спешъл Олимпикс” Лос Анджелис’2015.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини