От х:

Днес в x:

Охранителят на Доган:ДПС разнасяха чували с пари

Ерол Челеби

Антуражът на Ахмед Доган в момента представлява политически номади и хамелеони, но той все още е на мястото си и не се е отказал от властта – това каза Ерол Челеби, бившият охранител на Сокола, в предаването „Ничия земя“ по Нова ТВ.

Челеби коментира още пропадането на Христо Бисеров и сегашното ръководство на ДПС и разказа за парите, преминали пред очите му и защо си е тръгнал от Доган.

100% съм убеден, че Доган си е на мястото, не се е отказал от политиката,

останалото (сегашното ръководство на ДПС) са клоуни, които си въобразяват, че са нещо и искат само да седнат на богатата държавна трапеза, заяви Челеби.

По думите му Бисеров „стъпил някъде, без да се консултира“ със Сокола, и че „за да му отрежат главата толкова бързо, значи играят много пари“.

Доган е много благороден, но ако някой сбърка, бива наказан безмилостно жестоко. Ако тези, които се величаят сега, сбъркат с нещо, отиват в небитието, отиват си на село, всичко им се взема, жална им майка, ако загубят изборите, каза бившият охранител.

Челеби разказа за багажници с пари, които той и хората около него развозвали. Ако бях алчен, само да бях щипнал само с два пръста от всичките пари, които минаха покрай нас, в момента нямаше да бъда тук, каза той. Не го е направил, защото бил „верен на партията, правителството, отечеството и Доган“.

Бил съм глупав, верен на идеали“, оцени той, но не каза откъде са дошли и къде са отишли.

Нееднократно Челеби засвидетелства предаността си към Доган,

дори го покани на домашна ракия в дома си.

Запитан защо тогава си е тръгнал, той призна, че не е по семейни причини, както се твърди. Почувствал се обиден. Решил изведнъж, „станах и си тръгнах“, каза той. Причината била, че „се напълни с хамелеони“. Охранителят разказа, че всякакви ласкатели започнали да канят Доган на разни места и той излизал без него. Това го обидило много. „Не е ревност, а лоялност“, каза той и поясни, че е верен, защото се е заклел във вярност, а това е за цял живот.

Според него около Доган няма верни хора.

Той видя, довери се на специалните служби и го направиха за смях в цял свят – в центъра на София му допряха оръжие, каза Челеби.

Охранителят обаче подчерта, че е може би единственият, който се е разделил с Доган без да си кажат лоша дума. Соколът го потърсил, пратил му емисар, но „когато едно огледало се счупи, колкото и да го лепиш, си остава счупено“, каза с болка той.

Въпреки това Челеби обяви, че би се върнал при Доган по всяко време: „Ако сега каже, оставям семейство, закачам оръжието и отивам. По всяко време, но не за сегашното ръководство“.

Не ме е страх от Доган, защото не съм зависим от него, каза още Челеби.

След Доган той е охранявал Младен Михалев-Маджо, Венци Стефанов и Иван Христозов. За тях каза, че заплахата за всички е била една и съща – за живота, и че всеки човек се страхува от смъртта.

Вести бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини