От х:

Днес в x:

Капон: Няма нужда от банкова ваканция, БНБ да не обслужва партии

Банкова ваканция е наличен инструмент, но не смятам, че е необходим и добър за прилагане в момента в България. В системата на банките е пълно с пари. А този инструмент дава точно обратния сигнал. Валутният борд е желязно стабилен и в цялата финансова система параметрите доказват нейната изключителна стабилност.

Това каза лидерът на ЕНП Мария Капон по повод информациите, че от ГЕРБ, ДПС и в лицето на директора на БНБ Иван Искров се готвят да въведат банкова ваканция в страната.

"Ако толкова някои иска да демонстрира срещу слуховете и глупавите политически спекулации свърхвъзможности, то можем да вземем няколко милиарда от европейския стабилизационен механизъм, специално създаден за банките. Там има над 60 млрд евро", подчерта Капон.

"Надявам се всички внимателно да следят поведението и предложението на Централната банка - те са овластени не да прекарват идеите на някоя политическа партия, а да търсят подкрепа за своите предложения", каза още лидерът на ЕНП и добави: Никой не трябва да спекулира с положението само за да дойде три месеца, три седмици, три дена или три часа по-бързо на власт. "Тази разрушителна амбиция погубва страната ни", каза в заключение Мария Капон.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини