От х:

Днес в x:

КАТ натиска общината за ново регулиране на кръстовището-убиец

Инспектор Иван Расоков

Искане за ново регулиране на кръстовището на бул. „Раковски“ и ул. „Дунав“ изготвя КАТ Хасково след двете катастрофи, които станаха в началото на месеца. Това заяви новият началник инспектор Иван Расоков.

Полицията изготвя предложението си до община Хасково в три точки, конкретно за това кръстовище. Предполага се, че в рамките на няколко дни то ще бъде изпратено до администрацията.

Първото предложение е левият завой на „Раковска“ да бъде с отделна секция на светофара. Другото е да се поставят две неравности по платното, тип „легнали полицаи“ по булеварда, от двете страни на кръстовището. Също така да се монтират камери, които да обхващат целия кръстопът. Инспектор Расоков обаче не посочи точно колко ще струва това.

Според таксиметрови шофьори, които се събраха в подкрепа на колегата си Пламен Кочев, когото МВР посочи като причина за катастрофата, на кръстовището-убиец има камери, но те не работят . По данни на община Хасково обаче там няма камери. Такива има на кръстовището с бул. „Съединение“. За момента полицията разполага само с мобилни камери, които са монтирани в патрулни автомобили.

Протестиращите в неделя таксиметрови шофьори заявиха, че нощно време на този булевард и други улици в Хасково непрекъснато стават гонки, в които участват предимно младежи. От полицията обаче бяха категорични, че не са получили нито един сигнал. Въпреки това контролът е засилен, твърди шефът на КАТ. Правят се разстановки, така че да обхващат булевардите, където би могло да се правят такива гонки. „Така че работим и по това направление“, допълни Иван Расоков. В тази връзка той апелира към гражданите - ако станат свидетели на такива гонки, да подават веднага информация на тел. 112, за да могат да реагират своевременно.

Униформените са на мнение, че ако наистина има такива състезания, то проблемът може да бъде решен, като на кандидат-пилотите се осигури специално трасе. Това обаче може да стане само след писмено искане до директора на полицията в Хасково. По същия начин, както искат разрешение и рокерите. Униформените бяха категорични, че такива гонки могат да се разрешават само за определен повод, иначе това ще коства огромен ресурс.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини