От х:

Днес в x:

Изчезналият MH370. Хората на отдалечен остров на Малдивите видели "ниско летящ джъмбо джет"

Хората на отдалечен остров на Малдивите видели ниско летящ джъмбо джет на сутринта след изчезването на полет MH370, местен съобщава новинарски сайт.

Бял самолет с червени ивици, което съответства на на описанието на изчезналия MH370, бил видян от хора на отдалечения остров Куда Хувадху.  Той се летял необичайно ниско в посока от север на югоизток - към Аду, в южния край на Малдивите.

Очевидец казва пред сайта: "Никога не съм виждал самолет да лети толкова ниско над острова ни, преди сме виждали хидроплани, но съм сигурен, че това не е един от тях... можех да различа вратите..."

Според сайта, самолетът е бил видян от доста хора, някои излезли от домовете си, за да разберат каква е причината за извънредно силния звук.

Последният "пинг", получен от изчезналия полет е някъде близо до Малдивите и военноморската база на САЩ на Диего Гарсия, съобщава сайтът.

До момента:

Международното издирване сега е на площ с размерите на Австралия. Огромни части от Индийския океан се претърсват.

Стана ясно, че един от хората на борда е бил студент в Hull University. Раследващите сега са убедени, че самолетът е бил отклонен, може би на хиляди мили разстояние от курса, по който е летял от Куала Лумпур за Пекин .

Разузнавателните агенции са все още не са открили ясен мотив, с който да се обясни изчезването му.

Опитен пилот днес заяви, че вярва, че е имало пожар на борда на самолета. Инстинктивно пилотите са опитали да контролират самолета и да го приземят възможно най-скоро, смята Крис Гудфелоу. Британските медии цитират неговите думи, че самолетът е могъл да продължи да лети, докато несвърши горивото или не е бъде унищожен от пожара. Британският ас е удебеден, че пилотите са направили "героични усилия" да спасят самолета.

Малайзия продължава да преговаря със страните, където самолетът би могъл да се намира. Властите поискаха да бъдат отворени за повече хора данните от сателитите и информацията от радарите, за да се види дали има нещо, което са пропуснали.

В Пекин роднини на пасажерите от полет MH370 обявиха, че ще започнат гладна стачка , ако Малайзийските авиолинии не им предоставят повече информация за изчезналия самолет.

Китай пренасочи 8 кораба за да започнат издирване близо до Сингапур. 11 китайски кораба се намират в момента в Индийския океан, за да участват в търсенето там.
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини